Навсякъде около Вас!

Нашите партньори в действие.
Презентации и успехи.
Магазин близо до Вас!

Microinvest през 2011 г.

Тази година премина под знака на пазарния дебют на счетоводната система Microinvest Делта Pro и новаторския ТРЗ софтуер – Microinvest ТРЗ и ЛС Pro.

 Представянето на новите продукти беше свързано с редица инициативи, проведени от компанията. Представители на Microinvest съвместно с водещи лектори, консултанти и одитори посетиха повече от 30 български градове. Димитър Войнов, Калина Златанова, Лиляна Панева, Надя Костова, Стоянка Апостолова, Мария Атанасова са само част от имената на лекторите, които представиха казуси и акценти от актуални счетоводни теми като промени в ЗДДС, годишно счетоводно приключване, трудово законодателство и др. пред общо над 6000 души аудитория.

От началото на 2011 г. Microinvest предлага на българския пазар CRM решение, лидер в САЩ и Европа – SugarCRM. Това е мощен инструмент, с който чрез набор от технически и програмни средства, фирмите могат да следят и управляват взаимоотношенията със своите партньори и клиенти. Този тип системи в допълнение към ERP софтуера Mago.Net позволява на Microinvest да предложи мощни и гъвкави софтуерни инструменти за комплексно управление на всички бизнес процеси в едно предприятие.
Microinvest беше и единствената софтуерна компания, която предложи решения за всеки етап от процеса на кандидатстване по Оперативните програми и внедряването на съвременни информационни системи – от контакта с подходяща консултантска агенция, през реалните и индивидуално изготвени оферти за ERP и CRM системи, до внедряването и поддръжката на софтуерните решения. По този начин голям брой компании получиха възможност да внедрят модерни системи за управление с до 75 % финансиране с европейски средства.

През 2011 г. Microinvest взе участие в десетки международни изложения в Украйна, Беларус, Армения, Русия, Германия, Турция. Компанията демонстрира новостите в своите продукти на най-големия международен IT форум – CeBIT 2011, както и на CeBIT Bilisim, Турция; «МаРГо Магазин 2011», Киев, Украйна; IFFF 2011, Москва, Русия; ЗДРАВООХРАНЕНИЕ И ФАРМАЦИЯ EXPO 2011, Ереван, Армения; „HoReCa и RetailTech”, Минск, Беларус;  IX Международный кулинарный Салон “МИР РЕСТОРАНА&ОТЕЛЯ 2011”, Москва, Русия; HOREX 2011, Алмати, Казахстан; „ПИР 2011”, Москва, Русия.

 В България модерните продукти от серията Microinvest Pro предизвикаха голям интерес сред ресторантьорите на Кулинарен форум „Концепции” 2011, а решението с отворен код Microinvest Warehouse Open беше представенo на Open Fest 2011.

 И през изминалата година Microinvest организира многобройни обучения за своите партньори, както в България, така и в Русия, Кения, Казахстан, Украйна и Молдова.

На Националния дилърски семинар в Банкя 2011 с повече от 60 партньора от над 40 града бяха обсъдени новостите в продуктовото портфолио на Microinvest, бяха обменени търговски и маркетингови идеи, като се обсъдиха нови цели и съвместни инициативи.

 За втора поредна година над 300 партньори от Русия, Казахстан, Украйна и Молдова се събраха за ежегодна Партньорска конференция Microinvest 2011. В рамките на три дни бяха представени компанията и нейните софтуерни решения. Водещи партньори споделиха опита си от работата си и автоматизацията със софтуерните решения на Microinvest. Акцент на конференцията беше и новият сайт www.microinside.ru, който само няколко месеца след официалното си стартиране се превърна в популярна бизнес социална мрежа, където всеки партньор на компанията може да публикува в собствен раздел фирмена информация, да сподели снимки на своите автоматизирани обекти и да обмени опит с колеги. В резултат на упоритата работа компанията отбеляза ръст на продажбите от междунарнодни пазари в размер на близо 150 %.

Мащабните партньорски обучения бяха последвани от други, по-специализирани, в които партньорите на Microinvest се запознаха с работа със сървъри, комплексни решения за оборудване на търговски обекти, специалисти отговаряха на въпроси относно инсталиране, функционални възможности и поддръжка на корпоративните решения, предлагани от компанията. Като равносметка през 2011 година сa организирани повече от 85 обучения, на които присъстваха повече от 1000 партньора.

През изминалата година Microinvest проведе редица кампании, които предизвикаха голям интерес, като „Лятото продължава”, „Доведи приятел”, „Обратно изкупуване”.

 В отговор на актуалната тема за подмяна на касовите апарати и осигуряване на тяхната връзка към НАП, Microinvest стартира и кампанията „Достъпен касов апарат”, която позволи голям брой фирми да се включат в нея, като намалят финансовата тежест от новата разпоредба и се сдобият с последен модел фискално устройство с отстъпки и безплатни бонуси.

И през 2011 г. Microinvest продължи своята инициатива да дарява софтуерни продукти за учебни цели на училища и университети. Само през тази година 11 учебни заведения обучават своите възпитаници с модерните софтуерни програми на Microinvest. Общо дарените софтуерни системи за 2011 г. възлизат на обща стойност 235 615 лв. Младите специалисти споделиха, че програмите са много приятни за работа с интуитивно меню и модерен интерфейс. Новите приятели на Microinvest от Икономически университет, гр. Варна; Старопрестолната гимназия, гр. Велико Търново, 153 ПГ “Неофит Рилски”, гр. София; Професионалната гимназия по селско стопанство, гр. Попово бяха подготвили специални благодарствени писма и снимки, доволни от обучението с продуктите на компанията.

 Като част от политиката на Microinvest за развитие на младите хора и бизнеса в България, софтуерната компания даде възможност за стаж, обучение и работа с последните технологии в ИТ сферата на избрани кандидати, като взе участие в различни кариерни форуми – “Дни на Кариерата” – 2011, 18th AUBG Job & Internship Fair и др.

Годината беше изпълнена с много нови клиенти за компанията от различни сфери на дейност, нови приятелства във Facebook, голям брой промоционални предложения и пакети, десетки статии и публикации в онлайн и печатни издания.

През новата 2012 г. ще работим със същия ентусиазъм и отдаденост, за да предложим на своите партньори и клиенти oще по-добри продукти и услуги, които да са верен помощник в ежедневната дейност.

Jan 10, 2012
Рейтинг:
4
(гласа:
4)
Оцени!