Навсякъде около Вас!

Нашите партньори в действие.
Презентации и успехи.
Магазин близо до Вас!

Търговски софтуер Microinvest, интегриран със система за видеонаблюдение

Благодарение на работата на екипа на Microinvest, за първи път бе реализирана връзка между търговски софтуер и стандартна система за видеонаблюдение.

Какво представлява системата:

Във всеки търговски обект системите за управление на търговската дейност и за управление на видеонаблюдението работят синхронно, но без комуникация една с друга. Microinvest успя да обедини двете системи в контролната им част. Като пряко взаимодействие може да се посочи възможността търговската система да изпраща всяко действие към видеонаблюдението и в записа на данни да се поставят съответни субтитри за операциите, които се изпълняват. По този начин освен действията на касиерите и сервитьорите се записва и допълнителна информация като количество, цена, отстъпки и специални операции (изтриване (войд) приключване и ресто). Като ефект от настоящата система е пълното елиминиране на подмяната на баркод, при която се сканира артикул с подменен баркод, възможността за сканиране на няколко артикула и последващото им изтриване от сметката преди приключване и маркирането на кока-кола вместо коктейл в ресторант. Също така ще е възможно да се видят на запис всички моменти, когато е бил продаден един артикул (ако това е необходимо, за да се проследи липса или съмнение).

Описаната система е реализирана в Microinvest Склад Pro Light. Използват се възможностите на платки Geovision и техен стандартен софтуер. Системата може да предава данни по RS232 или чрез LAN, като надеждността и защитата са на най-високо ниво.

Основни предимства:

  • Възможност за надграждане върху вече изградени системи за видеонаблюдение;
  • Функционалността е директно вградена в софтуера на Microinvest;
  • Не е необходима допълнителна инвестиция в хардуерни компоненти;
  • Изграждането на системата е изцяло на софтуерно ниво;
  • Всяко едно действие направено чрез софтуера, може да бъде отразено във видео записа;
  • Възможност за избиране на поредица от кадри, на база продаден артикул.
Jun 4, 2012
Рейтинг:
5
(гласа:
7)
Оцени!